Újabb fatelepítések a kerületben

Kategória:
Helyi téma, Város hírei

Létrehozva:
2022-01-06 17:16:30

Cikk írója:
3kerület BudapestHirdetője


Újabb fatelepítések a kerületben


 

Tovább zöldül Óbuda-Békásmegyer – Újabb fatelepítések a kerületben

2022. január 6.

Óbuda-Békásmegyer Főkertészének tájékoztatása szerint,előre láthatólag február közepéig újabb 61 fával bővül a kerület faállománya. Az ültetésekről a környéken élők már augusztus elején tájékoztatást kaptak, véleményüket augusztus közepéig írhatták meg.

 

A 61 új fa az óbudai lakótelepet és belső-óbudát fogja díszíteni. Az ültetés időjárástól függően február 15-ig megtörténik. A fák kiválasztása a már megszokott szempontok szerint történt, vagyis hogy azok jelentős lombkoronát nevelők és nagy levelűek, valamint a Kárpát-medencében őshonosak legyenek, gazdag virágpor- és nektártermelésükkel, illetve húsos, lédús terméseikkel pedig a városi élővilágot táplálják. Ebben az ütemben hegyi juhar, korai juhar, ezüst hárs, zselnicemeggy, madárberkenye, vadkörte és mezei juhar ültetése által szépül tovább a kerület.

A telepítés során a fák  a Szél utca 17-19-21. közelébe a Raktár utca és a Kerék utca felé, a Vihar utca, Raktár utca és Szél utca közötti parkolóba és zöld sávokba, a Vihar utca, Veder utca és Szél utca közötti parkba, és a Vihar utca, Szellő utca, Ipar utca és Szél utca közötti parkba kerülnek. Belső-óbudán pedig a Kiskorona utca 2-14. szám elé.

Faültetésekkel, fenntarthatósággal és zöld ügyekkel kapcsolatban további hasznos információkat talál Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Zöld Irodájának oldalán.

 
Zselnicemeggy
 
 
Madárberkenye
 
Forrás: óbuda.hu

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »